Csak tiszta forrásból

  61

  Kedves tárnoki Olvasóink! Önök is tudják, hogy a Tárnokhír újságnak van saját honlapja és a közösségi oldalon is fenn van. Sajnos nem is egy, hanem kettő. Mindkettőből. Történt ugyanis, hogy Szolnoki Gábor volt polgármester úgy döntött, nem hajlandó átadni sem a honlap, sem a facebook oldal nevét az új önkormányzati vezetésnek. Lukács László, jelenlegi polgármester – amikor többször megkértük, hogy vegye vissza az oldalakat – azt mondta: felelőtlen és gyerekes dolog ezen pereskedni közpénzből. Mert a pokolhoz vezető út is – néha – jóindulattal van kikövezve.

  Csakhogy… az úton aknák is vannak, amik előbb vagy utóbb bajt okoznak.

  A tisztánlátás végett a Szolnoki Gábor által kezelt közösségi oldalnak 4.073 követője van (2020. november 18-án), ez a www.facebook.com/tarnokhir. A honlapja a www.tarnokhir.hu, amiről nem tudjuk, ki tartja fenn. Gyakorlatilag mindkettő „áloldal”, csalás eredménye, hiszen nincs joga bárkinek is Tárnok nagyközség önkormányzata vagy a Tárnokhír újság nevében írni, posztolni.

  Természetesen mindenkinek joga van véleményt mondani, csoportot, oldalakat, honlapokat kreálni, de csak a saját nevében, vagy az általa működtetett intézmény, civil szervezet nevében.

  Az önkormányzat által működtetett és fenntartott honlap a www.tarnokhironline.hu, a közösségi oldal pedig a www.facebook.com/onlinetarnokhir (2020. november 18-án) 800 követővel. Az oldalt a Tárnokhír felelős kiadója és felelős szerkesztője (alulírott) kezeli.

  Az elmúlt napokban a közösségi oldalon, különböző tárnoki csoportokban újra felmerült, hogy a Tárnokhír nevet, amely az önkormányzat által, közpénzből fizetett sajtóorgánum neve, ne hagyjuk jogtalanul bitorolni. Szolnoki Gábor többnyire a jelenlegi vezetést becsmérlő tartalmakat tesz fel, aminek valóságtartalma sokszor a nullával egyenlő, az ott megjelentek többnyire hazugságok, így kárt okoznak a településnek és a lakosoknak egyaránt. Sajnos sokan nem tudnak a két oldal között különbséget tenni, nem tudják melyik a hiteles. Többen a nagyközség jegyzőjéhez is fordultak, mások naponta jelentik a facebooknak.

  Tárnok nagyközség jegyzőjét ezúton is kérjük, próbálja meg a jog eszközeivel is megszüntetni ezt a szerencsétlen helyzetet.

  Addig is, a Tárnokhír újság és online felületek szerkesztőjeként, kérem kedves Olvasóinkat, kövessék a www.facebook.com/onlinetarnokhir vagyis Online Tárnokhír oldalt a facebookon és ha egyetértenek, szüntessék meg a másik oldal kedvelését vagy követését.

  A Tárnokhír – mint Önök is tudják – havi lap, nem tudunk igazán friss híreket közölni, de a facebookon akár óránként is teszünk fel fontos közleményeket, érdekességeket, hasznos olvasnivalót, interjúkat, riportokat. A honlapunkon is dolgoznak már a szakemberek, januárban megújulva áll majd az olvasók rendelkezésére.

  Kérjük, osszák meg ezt az írást tárnoki csoportokban, tárnoki ismerőseik között, hogy minél több emberhez jussanak el a hiteles ismeretek.

  Továbbra is várom véleményüket, javaslataikat.

  Bartos Csilla