Tárnok KSK felnőtt csapatának felkészülése a következő bajnokságra

  193

  „Bízom benne, hogy nyugodt évünk lesz…”

  Tárnok KSK felnőtt csapatának felkészülése a következő bajnokságra

  2020. augusztus 22-én megkezdte szereplését a Tárnok KSK labdarúgó felnőtt csapata a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség által szervezett megyei másodosztályú bajnokságban. Az elkövetkezőkben a csapat edzőinek és játékosainak a felkészülés során szerzett tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal.

  Sokan talán tudják, pontosan mit jelent az, hogy „megyekettő”? Minden megyének megvan a saját bajnoksága, csupán az a különböző, hogy milyen szinteken rendezik meg a pontvadászatokat. Pest megyében van egy megyei első-, két másod-, három harmad-, sőt négy negyed osztály is. A tárnoki csapat a másodosztályú bajnokság déli csoportjában szerepel olyan települések alakulataival együtt, mint Üllő, Ráckeve, Albertirsa, Alsónémedi, Örkény vagy éppen Pereg.

  Csapatunk egy dologban mindenképpen különbözik vetélytársaitól, mégpedig abban, hogy a 25 fős keretben két kivételtől eltekintve mindenki sajátnevelésű labdarúgó vagyis Tárnokon ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Ez elsősorban a községben működő utánpótlás klub a Bolha Focitanoda Sport Egyesület edzőinek, munkájának és a két egyesület példás együttműködésének köszönhető.

  Az augusztus negyedik hétvégéjén induló bajnokságra nyár közepén július 18-án kezdődött meg a felkészülés Kaszás Attila vezetőedző irányításával. Az elmúlt hetek tapasztalatait így foglalta össze az szakember, aki 2019 nyarán a megyei harmadosztályból másodosztályba vezette együttesét: „Immár második évadunkra készülünk a megyei másodosztályban, most olyan hat hetes felkészülésen vagyunk túl, amit összeségében előremutatónak és a bajnokság megkezdéséhez jó alapnak gondolok. Évről évre elmondható, de most különösen igaz, hogy fiatal játékosok alkotják csapatunkat. Van, akikben nagy fejlődési potenciált látok. Ezért is reménykedem abban, hogy az előző idényhez képest előre tudunk lépni a mutatott játékban és az eredményekben egyaránt. Bízom benne, hogy nyugodt évünk lesz, és sok örömet szerzünk az értünk szorítóknak.”

  A vezetőedző munkáját segíti Arany Zoltán erőnléti edző is, aki így foglalta össze a felkészülés során szerzett tapasztalatait: „A vírus miatt elrendelt karantén alatti otthoni munkának köszönhetően jó alappal kezdtük meg a nyári edzéseket. Úgy érzem és látom, hogy erőnlétileg nagyot léptünk előre az előző szezonhoz képest. Véleményem szerint egy két-három éves folyamat elején járunk, de már az idei szezonban is kell jelentkeznie közös munkák eredményének.”  

  Sajnos nyár elején történt egy sajnálatos sérülés is, amely következtében a csapatkapitány Veszeli Tibor – aki tárnoki színekben közel háromszáz tétmérkőzésen szerepelt –, több hónapra harcképtelenné vált. A csapaton belül helyét és a kapitányi posztot a szintén helyi kötődésű Csibrik György vette át.” Saját nevelésű fiatal játékosaink egyre inkább beleerősödnek a felnőtt mezőnybe. Így reális célkitűzésnek tartom, hogy stabilan megragadjunk a középmezőnyben. Ehhez csapatkapitányként próbálom összetartani és feltüzelni fiataljainkat az öltözőben és a pályán egyaránt.” – értékelte a felkészülést és a feladatait az újdonsült a kapitány.

  Változás volt az is, hogy nyáron csatlakozott csapathoz két ifjú labdarúgó Kis Raul és Boksay Benedek személyében, akik így számoltak be életük első felnőttek között elvégzett felkészüléséről. „Tárnokon ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival, majd U14-ben elkerültem Budaörsre, ahonnan az idén nyáron örömmel tértem vissza. Ennek a visszatérésnek a legfontosabb oka az volt, hogy felnőtt csapattal készülhetek a következő bajnokságra, ahol szeretnénk minél előrébb végezni. Reményeim szerint ebben jó és eredményes játékkal segíthetem a csapatot.” – mondta Kis Raul.

  „Tárnok második egyesületem pályafutásom során – folytatta Boksay Benedek, aki a Budai FC-ből igazolt községünk labdarúgó csapatába – de ez az év az első, hogy végig felnőttekkel készülhettem. Az iram gyors és fizikálisan megterhelő volt az utánpótlásban tapasztaltakhoz képest. Merész elképzelésem van az előttünk álló bajnokságról, ahol természetesen szeretnék minél többet játszani, és az első ötbe várom csapatunkat.

  Csapatunk első hazai mérkőzését augusztus 30-án 17 órai kezdettel vívja Üllő csapata ellen.