Egyeztetés az Érdi Ipari parkról

    186

    Az Érdi Ipari Parkkal kapcsolatos beruházás miatt hívott össze lakossági egyeztetést Lukács László, Tárnok polgármestere. A hőség ellenére közel negyven érdeklődő volt kíváncsi a beszámolóra.

    A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-vel  (NIPÜF) még az előző érdi városvezetés kezdte el a tárgyalásokat, akkor még 200 ha-os területen, amely az érdi Elvira majort is magába foglalta volna. Szerencsére sikerült elérnie az új, tavaly októberben választásokat nyert grémiumnak, hogy az Elvira major sértetlenül túlélte a beruházási lázat, a területet 40 ha-ra csökkentették. Ám így is érthetetlen, hogy miért ezt szemelték ki, miért nem a Százhalombatta felé elterülő, már amúgy is ipari parkként funkcionáló földeket…

    Tárnoknak nincs ebben érdekeltsége, csak véleményezési joga, amit vagy figyelembe vesz a NIPÜF vagy nem – nem kötelező. De valószínűleg sokban befolyásolja majd a tárnokiak életét is, hiszen a forgalom megnövekszik. Az érdi városvezetés többször nyilatkozta, hogy csak szigorúan környezetbarát vállalkozást engednek az ipari park területére, amelynek december 31.ig meg kell épülnie.