Polgármesteri beszámoló!

426

Az elmúlt héten előrelépés volt a Vadlúd utcai kereszteződés ügyében, rendeződött egy vitás ingatlan ügy, napvitorlák kerültek a játszóterek homokozói fölé, felfestést kapott a Halász utca, megkezdtük a vasútállomás buszfordulójának kialakítását és kedveskedtünk a gyerekeknek az egészségház előtti területen.

Szerdán rendkívüli testületi ülést tartottunk, ahol minden képviselő jelen volt. A döntések egyhangúak voltak, összesen egy kérdésben született egyetlen tartózkodás. Szavaztunk a Vadlúd utcai kereszteződés miatti HÉSZ módosításról és az ajándékozással történő területszerzésről, a Dózsa György úti óvoda hátsó kerítésének újraépítéséről és a Tas utca folytatásának alapjai költségéről, illetve egy vitatott önkormányzati, eddig bérelt terület eladásáról. Az óvoda kerítése nagyon rossz állapotban van, annak javítását már többször kérték az illetékesektől, így mondhatjuk, egy újabb régi-régi probléma megoldására mondott igent a testület. Hasonló a helyzet az ingatlaneladással, mely most egy hosszadalmas bírósági tárgyalássorozat helyett valósulhatott meg!

A Vadlúd utcai kereszteződés végső papírmunkája megkezdődött, a szükséges szerződések és határozatok aláírásra kerültek, egyelőre tartani tudjuk a határidőket. Közben folyik az átépítés terveinek engedélyeztetése is, így az ősszel kiírásra kerülhet az átépítés közbeszerzési eljárása. Legkorábban tavasszal kezdődhetnek a munkák, ezért időben is el fog különülni a Dózsa György út végi átépítéstől.

Sümegi Krisztina képviselő kitartó munkáját dicséri a három játszótéren felszerelt napvitorla a homokozók fölé. Reméljük a szülők örömmel fogadják a fejlesztést, s kiállja majd az idő próbáját is. A gyermekek így árnyékban tudnak majd játszani, homokozni. A Köz-Ért Kft emellett a Halász utca középvonalának felfestését is elvégezte, ami közlekedésbiztonság szempontjából volt igen fontos fejlesztés.

Közben az önkéntes kertészek is sokat dolgoztak, megkezdték a vasútállomásnál lévő buszforduló kialakítását, és az egészségház elé kihelyeztek egy világítótornyot. Reméljük lesz akkora sikere, mint a vonatnak volt!

Az Érdi Ipari parkról és a Dózsa György úti körforgalomról, illetve ennek kapcsán a forgalom kontrollálásáról fogunk beszélgetni 2020.07.28.-án kedden délután 17:00 órától a Heinrich Antal házban. Felröppent a hír, hogy aljas szándékaim vannak, mivel Lakossági Egyeztetés lesz, nem „hivatalos lakossági fórum”! Természetesen alkalmazkodom a lakosság kéréséhez, így elkezdődött a Lakossági Fórum megszervezése, de miután a lakossági szervező megtudta, hogy annak összehívása legkorábban szeptember végén lehetséges, mégis a Lakossági Egyeztetés mellett döntött. Miután legalább hangfelvétel fog felkerülni az internetre, semmilyen érdek nem tud sérülni, csupán meg lehet szervezni júliusban a rendezvényt. Sajnálatos, hogy az engem rágalmazók nem ismerik megfelelően a szabályokat, s ahelyett hogy engem kérdeznének, nyilvánosan gyanúsítanak meg. Szerintem kár ezzel borzolni a kedélyeket! Továbbra is igaz a szabály, hogy a nagyterembe maximum 100 fő tud szabályosan részt venni az eseményen! Aki 101.-nek érkezik, nem jöhet be! Ezt már többször jeleztem, így kérem, senki se reklamáljon a helyszínen, ha nem tud már részt venni a rendezvényen! Ha viszont nem leszünk 50-nél többen, akkor a hátsó kertrészen tudunk majd beszélgetni.

Ha valakinek kérdése van felém, nem érti, vagy nem ért egyet egyes döntésemmel, elsősorban a polgarmester@tarnok.hu e-mail címet javaslom a vitatott kérdés rendezésére, a Facebook nyilvánossága szerintem erre nem alkalmas!

Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a vírushelyzet fennmaradt óvintézkedéseit! Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Dr. Lukács László, Tárnok polgármestere